Zorginstellingen

Werken bij zorginstellingen 

Werken in de zorg wordt vaak gedaan vanuit liefde en passie voor het vak en wordt beloond met veel waardering. De Nederlandse zorg is één van de beste ter wereld en staat volgens een onderzoek in 2017 wereldwijd op plek 9. Door het uitgebreide zorgstelsel in Nederland zijn er veel verschillende banen en vacatures in de zorg. Matchd helpt hierbij met het opvullen van diverse functies.   

De zorg in Nederland 

De zorg is altijd in beweging. Recent zijn diverse taken van de overheid aan gemeenten overgedragen zoals de Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Maar ook de GGD, privéklinieken, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken zijn volop in ontwikkeling. Daarnaast wordt er ook nog veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar diverse ziekten en aandoeningen. Maar de zorg is veel breder dan het genezen van ziekten. Preventie is eveneens een belangrijk onderdeel. Daarnaast zijn er ook nog zorginstellingen voor minder validen, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.   

Vacatures bij zorginstellingen  

Naast vacatures als arts, verpleegkundige of verzorgende zijn er ook heel veel ondersteunende functies in de zorg. Elk zorginstelling heeft een eigen personeelsafdeling, financiële administratie, vastgoedmanager en een bestuur. Elke instelling of organisatie is geheel zelfstandig en zorgt voor de eigen werving en selectie van personeel. Er zijn 2 websites die vacatures in de zorg verzamelen: https://www.komwerkeninzorgenwelzijn.nl en https://werkeninzorgenwelzijn.nl/.  

Bekijk onze vacatures bij zorginstellingen

Voor het opvullen van freelance vacatures , tijdelijke banen en ZZP opdrachten voor de ondersteunende functies in de zorg wordt Matchd vaak ingezet als detacheringsbureau. Wilt u graag werken in de zorg en heeft u interesse in een ondersteunde functie bij een zorginstelling? Bekijk ons aanbod hier!