Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) & Social Return

Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk. Benieuwd hoe wij dit aanpakken?

Zowel mens als milieu zijn belangrijke pijlers

Bij Matchd werken we aan de toekomst. We zijn ons bewust van de invloed die ons bedrijf heeft op mens en milieu. Daarom ondernemen wij zo goed als mogelijk maatschappelijk verantwoord. Nu én in de toekomst. Om deze reden werken we actief aan een positieve maatschappelijke impact. In 2020 hebben we voor een heldere MVO-strategie gekozen op basis van de ISO 26000 richtlijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen – Milieu

In 2020 hebben we onze CO2 voetafdruk in kaart gebracht. Uit deze analyse is gebleken dat de grootste impact op dit moment zit in de woon-werkverkeer van onze medewerkers en kandidaten. Om die reden stimuleren we duurzaam vervoer en kijken we hoe we onze CO2 voetafdruk verder kunnen verlagen. Zo geven we onze medewerkers ook de mogelijkheid om 40% thuis te werken. Daarnaast hebben we een inkoopbeleid opgesteld waarin duurzaamheid een belangrijke pijler is. Wij kopen onze kantoorbenodigdheden duurzaam en lokaal in, zoals onze dopper flessen. Tot slot gebruiken alle collega’s een notitieblokje waarvan de bladzijden zijn gemaakt van 100% boomvrij, waterafstotend en scheurbestendig steenpapier. Zo kunnen wij het notitieboekje steeds weer opnieuw gebruiken en verspillen wij geen papier. Op die manier proberen wij zo veel als mogelijk te voldoen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen – Mens

Matchd streeft er dagelijks naar preferred employer te zijn. Dit begint al bij de selectieprocedure waarin integriteit en onbevooroordeelde selectie sleutelelementen zijn. Nadat medewerkers en kandidaten zijn aangenomen binden we hen door middel van goede arbeidsvoorwaarden inclusief korte uit betaaltermijnen. Een goede balans tussen werken en leven staan bij ons voorop. We hechten veel waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Alle collega’s hebben de mogelijkheid zich te ontwikkelen met een ontwikkelingsbudget en kennissessies binnen ons netwerk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij belangrijk, Matchd ontwikkeld hier steeds verder in. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Matchd voor jou kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op