Rijksoverheid

Werken bij De Rijksoverheid 

De Rijksoverheid wordt gevormd door alle ministeries, uitvoeringsorganisaties, inspecties en de Hoge Colleges van Staat. Men houdt zich bezig met de voorbereiding en de uitvoering van plannen van de regering en het parlement. Werken bij de Rijksoverheid biedt een dynamische en uitdagende werkomgeving. Matchd is het detacheringsbureau voor de Rijksoverheid en zorgt ervoor dat de juiste kandidaat voor de betreffende functie wordt gevonden.  

Ontwikkelingen binnen de Rijksoverheid  

Elke 4 jaar zijn er verkiezingen en is er een grote kans dat er veel (wets)wijzigingen zullen zijn. Elk kabinet vaart immers een eigen koers. De ene keer zal er meer aandacht zijn voor belastingen, de andere keer voor de sociale kant. Maar bij elke verandering zijn er veel specialisten nodig om alle wetten voor te bereiden en uit te voeren. Deze specialisten heeft de overheid vaak zelf in vaste dienst maar worden ook vaak ingehuurd als uitzendkracht, ZZP’er of op basis van detachering.   

Werken bij de Rijksoverheid  

De Rijksoverheid werft zelf actief naar kandidaten. Maar ook als u een traineeship en stage zoekt kunt u bij de overheid solliciteren. Daarnaast heeft men veel behoefte aan tijdelijke kennis en kunde. Deze interim vacatures worden door middel van aanbestedingen aan detacheringsbureaus zoals Matchd aangeboden. Ook kan het zijn dat de werkzaamheden in deelprojecten aan een onderaannemer wordt gegund. Matchd beschikt over de mogelijkheid om via beide kanalen te bemiddelen op de interim vacatures.   

Hoge Colleges van Staat en Uitvoeringsorganisaties  

De Hoge Colleges van Staat is een verzamelnaam voor de Eerste- en Tweede Kamer, Raad van State, de Ombudsman en de Algemene Rekenkamer. Daarnaast zijn er diverse uitvoeringsorganisaties. De belastingdienst is daar de bekendste van maar ook Rijkswaterstaat, IND, DJI, Onderwijsinspectie, UWV en de NVWA zijn uitvoeringsorganisaties. Elk is een zelfstandige organisatie met hun eigen vacatures en manier van inhuur van ZZP’ers en Freelancers.   

Wilt u werken bij De Rijksoverheid? 

Heeft u interesse in het werken bij De Rijksoverheid? Bekijk dan de openstaande vacatures of neem contact op met Matchd. Graag gaan we met u in gesprek om te bekijken op welke wijze wij iets voor u kunnen betekenen. 

Rijksoverheid vacatures

Adviseur Duurzame Mobiliteit

Vind jij een duurzame mobiliteit belangrijk? Wil jij ervaren wat het is om vanuit RWS hieraan bij te dragen? En ben je ondernemend, creatief en flexibel? Dan zoeken wij jou. Wij zijn op zoek naar een Adviseur duurzame mobiliteit voor 36 uur per week

36 uur per week
Utrecht