Openbaar vervoer

Werken binnen het Openbaar Vervoer 

Matchd verzamelt diverse vacatures binnen het Openbaar Vervoer. Denk aan tijdelijke banen, freelance opdrachten en ZZP’ers. Heeft u interesse in een functie die staat voor een betere bereikbaarheid binnen Nederland? Bekijk onze vacatures bij het Openbaar Vervoer hier en solliciteer direct! 

Het Openbaar Vervoer in Nederland 

De Rijksoverheid heeft bepaald dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) de reizigersvervoerder is op de belangrijkste spoortrajecten en dat ProRail de beheerder is van het spoor. De Rijksoverheid heeft afspraken gemaakt met NS en ProRail om de belangen van reizigers te beschermen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er genoeg openbaar vervoer beschikbaar is. Ook provincies en stadsregio’s maken afspraken met regionale vervoerders van bussen, trams, metro’s, regionale treinen en veerdiensten.   

Ontwikkelingen in het Openbaar Vervoer 

De OV-chipkaart is de meest recente ontwikkeling in het OV. Met een OV-chipkaart kunt u met één pasje gebruik maken van de trein, tram, bus en metro. De OV-chipkaart komt echter ook met enkele nadelen. Zo lopen er diverse proeven om ook een toeristvriendelijke OV-chipkaart in te voeren of in te checken met de mobiele telefoon. Daarnaast zijn er vele infrastructurele projecten zoals de Betuwelijn voor goederenvervoer, de Hogesnelheidslijn, de Randstadrail, de Noord-Zuid lijn in Amsterdam en de Uithof tramlijn in Utrecht.   

Vacatures bij openbaarvervoersbedrijven  

Elke OV-organisatie is een zelfstandig bedrijf en verzorgt ook zelf de werving en selectie voor vacatures en vaste banen. De inhuur van tijdelijke professionals, ZZP’ers en freelancers wordt vaak verzorgd door middel van Europese aanbestedingen of via detacheringsbureaus zoals Matchd. Wij bij Matchd staan dan ook vooraan als het gaat om interim vacatures en publiceren deze direct op onze website. Bekijk onze vacatures bij het Openbaar Vervoer hier en solliciteer direct! Heeft u vragen over een vacature? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.   

Feiten van het Openbaar Vervoer 
  • Per dag wordt er door 1 miljoen reizigers gebruikgemaakt van het openbaar vervoer.  
  • In 2011 ging er 5 miljard aan belastinggeld naar het OV.  
  • Per reizigerskilometer betaalt de treinreiziger zelf gemiddeld 8 cent, de overheid 16 cent.  
  • Er zijn ook taxidiensten die tot het openbaar vervoer in Nederland worden gerekend zoals enkele tussenvormen tussen bus en taxi, de treintaxi, lijntaxi, ov-taxi, belbus, Regiotaxi, CVV, en de motor, fietstaxi en tukki in Amsterdam.  
  • Er zijn ook grensoverschrijdende OV diensten naar Duitsland en Belgische bestemmingen.