Onderwijs

Werken in het onderwijs 

Matchd wordt vaak ingeschakeld als detacheringsbureau door onderwijsinstellingen voor diverse vacatures binnen het onderwijs. Binnen het onderwijs zijn er namelijk veel meer functies dan alleen voor de klas staan. Elke school of onderwijsorganisatie heeft een bestuur en vele staf medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan personeelsmanagement, financiën, facilitair en onderwijsondersteuning.  

Het onderwijs systeem in Nederland 

Het onderwijs systeem in Nederland bestaat uit diverse lagen. De basisschool is waar het allemaal begint. Vervolgens moeten er keuzes worden gemaakt voor het voorgezet onderwijs waar diverse niveaus zijn. Na het voltooien van de middelbare school is een vervolgopleiding een logische stap. Dit kan praktijk- of beroepsonderwijs zijn maar ook een bachelor of master opleiding.   Daarnaast is er ook nog het speciaal onderwijs en het volwassenenonderwijs.   

(Hybride) docent worden? 

Het onderwijs vergrijst en de arbeidsmarkt trekt aan. Als er niets verandert, dreigt er een lerarentekort te ontstaan. Het verschilt per sector en regio waar de tekorten ontstaan en hoe groot ze zijn. Het kabinet vindt het lerarentekort een belangrijke kwestie. Daarom heeft de overheid een programma ontwikkeld om mensen aan te trekken die naast hun normale baan ook les willen geven. Meer informatie vindt u op de website van het Ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschap. 

Ontwikkelingen in het onderwijs 

Goed onderwijs is de basis voor een welvarend land. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zet dan ook vol in om iedereen een gelijke kans op goed onderwijs te bieden. Zo is er de basisbeurs voor studenten en krijgen PABO studenten korting op het collegegeld.   

Tegelijkertijd is er een enorm tekort aan docenten in Nederland. Dit wordt opgelost door de inzet van klassen-assistenten en technisch onderwijs assistenten. Maar ook is er een campagne vanuit de rijksoverheid om nieuwe docenten aan te trekken. Meer informatie hierover vindt u hier! 

Vacatures in het onderwijs   

Matchd wordt als detacheringsbureau van de overheid ingeschakeld om vacatures voor tijdelijke banen, interim vacatures en ZZP opdrachten in te vullen. Benieuwd naar de openstaande vacatures die Matchd heeft in het onderwijs? Bekijk ons aanbod hier