Het warme weer staat voor de deur en je wilt natuurlijk niet in een veel te warme outfit, helemaal bezweet, aankomen op je werk. Het kan lastig zijn wat je aan moet trekken met deze tropische temperaturen. Wij geven je tips en voorbeelden zodat jij zomers, maar toch netjes, voor de dag komt in je zomerse werkoutfit.

Tip 1: Vermijd synthetische stoffen

Bij synthetische stoffen kan je denken aan polyester en nylon. Vermijd deze stoffen op warme dagen. In deze stoffen zweet je namelijk sneller en zijn zweetplekken onder de oksels ook beter zichtbaar. Kies liever voor materialen als linnen, zijde of katoen. Deze stoffen nemen vocht, zoals zweet, snel op en het droogt ook vlot. Daarnaast ruik je ook minder sterk in natuurlijke materialen. Dit komt omdat deze materialen zijn gemaakt van natuurlijke vezels. Nog meer voordelen van deze materialen zijn:

  • Katoen is ademend, huidvriendelijk en zorgt voor een aangenaam draagcomfort.
  • Zijde kan tot 33% van het eigen gewicht aan water opnemen. Ook isoleert zijde goed waardoor het in de winter warm is en in de zomer koel aanvoelt.
  • Linnen is een sterk en duurzaam materiaal. Het voelt zacht aan op de huid en is vocht absorberend.

Tip 2: Een korte broek of rok?

Ten eerste is het belangrijk dat je de cultuur van het bedrijf goed begrijpt. Een nette rok of jurk is vaak geen probleem. Zorg dan wel dat de rok tot je knieën of eronder komt. Trek hier eventueel een naadloos broekje onder aan zodat je benen niet gaan plakken of schuren. Voor mannen is het vaak een wat lastigere keuze. Een korte broek wordt niet overal gewaardeerd. Kijk eens wat je collega’s aan hebben of maak het bespreekbaar. Een korte broek kan namelijk ook netjes gecombineerd worden met een blouse met korte mouwen. Al wordt dit niet in ieder bedrijf gewaardeerd.

Tip 3: blote voeten of niet?

Sneakers zijn altijd goed. Sneaker heb je namelijk in alle soorten en maten. Een nette sneaker past al snel onder alle kleding. Kies dan wel sneaker van leer, suède of natuurlijke stof. In ‘nep’ leren sneaker gaan je voeten namelijk al snel zweten. Als je warme voeten hebt, koelt de rest van je lichaam vaak ook minder goed af. Wil je liever schoenen aan waarbij de voet zichtbaar is? Kies dan voor een nette sandaal. Teenslippers worden vaak niet gewaardeerd. Ook is het belangrijk dat je voeten zijn verzorgd.

Tip 4: zo blijf je fris in je zomerse werkoutfit

Er zijn een aantal trucjes zodat je fris kan blijven tijdens je werk. Ten eerste, neem altijd deodorant mee. Je kan kiezen voor een kleine reis variant die goed in je tas past. Kies een neutrale geur, niet een die te sterk ruikt. Spuit ook altijd je deo op in het toilet zodat je jouw collega’s er niet mee belast. Heb je een vriezer op kantoor? Leg dan een flesje water in de vriezer. Wordt het je echt te warm, kan je het flesje tegen je gezicht houden of in je nek leggen. Natuurlijk is een koud flesje water ook altijd goed om te drinken tijdens je werk. Neem verfrissingsdoekjes of een gezichtsspray mee. Zo blijft je gezicht lekker fris. Mocht je erg last hebben van transpireren, neem dan altijd een extra shirt mee.

Tip 5: tanktop of niet?

Dit is vooral een discussie voor vrouwen. Kan je een top aan zonder mouwen? Ook dit hangt af van de cultuur in het bedrijf. Je hebt tegenwoordig veel tops zonder mouwen die toch heel netjes en zakelijk zijn. Voor mannen is een tanktop over het algemeen niet gebruikelijk. Dan is het advies om wijde kleding aan te doen. Zoals een linnen/katoenen blouse of T-shirt met wijde mouwen. Heb je tussendoor een afspraak? Neem dan een jasje mee, bij voorkeur een lichte kleur zoals lichtgrijs of taupe.

Je hebt nu genoeg tips om je zomerse werkoutfit samen te stellen. Benieuwd wat je naar je sollicitatiegesprek aan kunt doen? Wij geven je tips!

Speciaal voor jou hebben we een aantal voorbeelden die geschikt zijn voor hoge temperaturen waarbij je er wel netjes uit ziet.

zomerse werkoutfit