Burgerzaken en frontoffice vacatures

Werken bij de gemeente: burgerzaken en frontoffice vacatures 

Bij gemeenten komen regelmatig diverse burgerzaken en frontoffice vacatures voorbij. Op de afdeling burgerzaken staat een excellente dienstverlening voorop en is het belangrijk dat de kwaliteit van de gegevensregistratie in stand gehouden wordt. Wil jij het gezicht van de gemeente worden en vind je het leuk om burgers te woord te staan met betrekking tot diverse vraagstukken? Bekijk dan de burgerzaken en frontoffice vacatures van Matchd en solliciteer op een van de uitdagende functies! 

Burgerzaken en frontoffice werkzaamheden 

Als frontoffice medewerker op de afdeling burgerzaken bij een gemeente fungeer je als visitekaartje. Je bent het eerste aanspreekpunt voor burgers, instellingen en bedrijven die kunnen bellen met problemen, klachten of vragen. Je krijgt te maken met vergunningaanvragen, reisdocumenten en ook juridische zaken komen voorbij. Effectief communiceren en dienstverlening staan hierbij voorop.  

Als je een nieuw paspoort of rijbewijs nodig hebt of je moet om een andere reden naar de gemeente dan kom je vaak op de afdeling burgerzaken terecht. Hier regelen ze alle reisdocumenten, huwelijken en aangifte van kinderen. Als medewerker burgerzaken kan je bijvoorbeeld de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA), Basisregistratie Personen en het bevolkingsregister raadplegen. 

Een opleiding voor Burgerzaken 

Omdat je veel met vertrouwelijke gegevens werkt en deze informatie ook fraudegevoelig is mag niet iedereen zomaar op deze frontoffice gaan werken. Daarom is er ook een erkende opleiding Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) welke benodigd is om te kunnen solliciteren op zo’n vacature.  

Solliciteer op een van onze burgerzaken en frontoffice vacatures 

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en vind je het leuk om aan de slag te gaan als visitekaartje van jouw gemeente? Bekijk dan onze burgerzaken en frontoffice vacatures en solliciteer direct!