Van passie naar droombaan: dat is waar iedereen toch van droomt? Bij Matchd kunnen we met trots zeggen dat we die droom realiteit kunnen maken. Op dagelijkse basis zoeken we naar de perfecte match tussen opdrachtgever en kandidaat: de één biedt een droombaan, de ander is ernaar op zoek. Maar ook op persoonlijk vlak weten we alles van het vinden van je ideale job: Matchd-oprichters Wil Wernars en Sebastiaan Winter vonden in het ondernemerschap hún droombaan. Toen RTL4 Matchd benaderde om onze passie op TV te delen, hoefden we daarom niet lang na te denken: jazeker! Zaterdag 9 maart om 16:00 uur zie je Matchd bij het RTL4-programma ‘Van Passie naar Droombaan’.

Matchen vanuit passie

Werken vanuit passie staat constant centraal bij Matchd. Het matchen van kandidaten met opdrachtgevers is niet zomaar een kwestie van een CV koppelen aan een vacature. Het team van Matchd is constant op zoek naar enthousiasme en die bijzondere klik tussen mensen, naar het vinden van een samenwerking waar zowel opdrachtgever als opdrachtgever 100% achter staat. Want de geschikte functie of medewerker vinden gaat voor het grootste deel om relaties opbouwen. Edgar vertelt: “Als accountmanager binnen Matchd help ik onze kandidaten en opdrachtgevers. Gezamenlijk zorgen we voor een goede uitvoering van de opdracht. In mijn rol begeleid ik de kandidaat en zorg ik dat alles soepel verloopt en dat de opdrachtgevers tevreden zijn. Dit maakt het werk zo leuk en uitdagend. Met ons gehele team net die ene stap extra zetten waardoor alle partijen tevreden zijn en later weer gebruik willen maken van Matchd.

De mensen achter Matchd weten uit de praktijk hoe het is om vanuit passie te werken en hoe belangrijk het is om dat enthousiasme om te zetten in talentontwikkeling, op weg naar hun droombaan. Sara zit daarom helemaal op haar plek bij Matchd: “Iedereen is open, eerlijk en geïnteresseerd in een ander. Bij Matchd mag je zijn wie je bent en voelt je werkplek als thuis. Ik ben zonder recruiterservaring binnengekomen bij Matchd en zij hebben mij geholpen om mijn talenten te ontwikkelen en zo bij te dragen aan ons gezamenlijk doel. Matchd heeft me kennis laten maken met dit vak en mij geholpen om de recruiter te zijn waar de kandidaat en de klant naar op zoek zijn”.

Van passie naar droombaan: ondernemerschap

Het vinden van de perfecte match is voor Matchd-oprichters Wil Wernars en Sebastiaan Winter een constante motivatie en hun absolute passie. “Het begeleiden van een team mensen met hetzelfde doel ‘om van Matchd het detacheringsbureau voor de overheid te maken’, is het mooiste wat er is. Om gezamenlijk deze groei en droom te verwezenlijken is mijn passie!”, aldus Wil. Voordat zij Matchd oprichtten, hadden beide directeuren al jarenlang gewerkt in de detachering. Daar zagen ze hoe belangrijk het was om goede relaties op te bouwen met zowel kandidaten als de bedrijven die de vacatures uitzetten. Inmiddels zijn we een flink aantal jaren en vele gerealiseerde droombanen verder. Tijd dus om aan de wereld te laten zien hoe je van jouw passie een droombaan maakt.

Van Passie naar Droombaan op RTL4

Voor het programma ‘Van Passie naar Droombaan’ werd het team van Matchd een hele dag gevolgd door een cameraploeg van RTL4. Iedereen werd geïnterviewd over het werk van Matchd en het vinden van droombanen voor kandidaten. Hoe zorgen wij ervoor dat jij als werkzoekende een passende baan of opdracht vindt? Hoe vinden we de perfecte kandidaat voor die ene specifieke vacature? En hoe hebben oprichters Wil en Sebastiaan hun passie weten om te zetten in hun droombaan? De cameramannen en presentatrice Tatjana Maul keken een dag met het Matchd-team mee. Benieuwd hoe deze dag is verlopen? Neem op de Matchd blog een kijkje achter de schermen!

Zaterdag 9 maart om 16:00 uur zie je het team van Matchd bij het RTL4-programma ‘Van Passie naar Droombaan’. Zondag 10 maart om 11:00 uur kun je het programma nog eens terugzien.