Een goed CV, we weten ondertussen allemaal hoe belangrijk het is. Maar een goed CV schrijven kan soms nog wat voeten in de aarde hebben. En alleen een CV is niet genoeg. Je hebt ook een motivatiebrief nodig en in sommige gevallen een portfolio. Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet om jouw CV nog beter te maken zodat deze zonder twijfel de deur uit kan. Ga gelijk aan de slag met je cv upgraden!

blijven ontwikkelen als zzp’er

Tip 1: Wees origineel

Zorg ervoor dat jouw CV opvalt tussen die van de andere. Een beetje kleur kan altijd. Voeg een zakelijke foto toe waar je duidelijk op te zien bent en gebruik tussenkopjes. Zo wordt jouw CV veel overzichtelijker en ziet de werkgever precies waar hij of zij moet zoeken voor de juiste informatie. Je kan jouw CV zo persoonlijk maken als je zelf wilt maar houdt in je achterhoofd naar wie jouw CV verzonden wordt en houdt het zakelijk.

Tip 2: Meer dan alleen jouw CV

Ga je solliciteren en heb je een goed CV opgestuurd? Mooi! Maar zorg er voor dat jouw motivatiebrief ook op orde is. Met een goede motivatiebrief kom je enthousiaster over bij de werkgever en weet men dan ook meteen wat jij van het bedrijf verwacht en waarom ze juist jou moeten uitnodigen. Heb je al ervaring in dit werk gebied? Laat dit zien. Maak een portfolio met al jouw werkervaring. Dit geeft een goede impressie van wat je allemaal aan ervaring meebrengt.

Tip 3: LinkedIn vermelden

Het is misschien vanzelfsprekend, maar veel sollicitanten vergeten hoe belangrijk het is om LinkedIn te vermelden in het CV. Vaak bekijkt de werkgever jouw profiel op social media. Door de link in jouw CV te vermelden kan de werkgever gemakkelijk doorklikken en komt deze direct op de juiste pagina terecht.  Zorg er natuurlijk wel voor dat jouw LinkedIn profiel up to date is én overeenkomt met jouw CV.

Tip 4: Plaats jouw meest recente werkervaring eerst

De meest recente werkervaring wordt meestal beschouwd als de belangrijkste ervaring. Zet deze daarom ook altijd bovenaan. Tijdens je carrière groeit de werkervaring en blijf je je ontwikkelen. Jouw laatste werkervaring sluit vaak het beste aan op de vervolgstap. Op deze manier raakt de werkgever meteen enthousiast en ziet direct aanknopingspunten.

Tip 5: Sla jouw CV op als PDF

Als jouw CV helemaal perfect is, sla deze dan op als PDF. Zo verspringt het CV niet meer als je deze verstuurt en weet je zeker dat jouw CV er op het scherm van de werkgever net zo mooi uitziet als op jouw computer.

Je hebt nu genoeg tips om je cv te upgraden. Nu jouw CV helemaal op orde kan je op zoek naar een passende vacature of opdracht. Kijk bij onze vacatures naar alle nieuwe projecten bij gemeenten, provincies en andere overheden. Ook tips ontvangen over solliciteren? Lees dan snel verder!

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!