Het is alweer het einde van het jaar, dit betekent dat we richting 2023 gaan. Ook voor zzp’ers verandert in 2023 het een en ander. Maar wat verandert er dan voor zzp’ers? Wij geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen vanaf 1 januari 2023.

Ondernemersaftrek naar maximaal 36,39%

Als ondernemer kan je in aanmerking komen voor de ondernemersaftrek. Dit is een bedrag dat je aftrekt van je winst, zodat je minder belasting betaalt. Vanaf 2023 gaat de ondernemersaftrek naar maximaal 36,39%, in 2022 was dit 40%. Wat valt er allemaal onder de ondernemersaftrek? Hier valt bijvoorbeeld de startersaftrek, zelfstandigenaftrek, de meewerkaftrek en stakingsaftrek onder. Wil je in aanmerking komen voor deze aftrek, dan moet je aan het urencriterium voldoen. Het urencriterium houdt in dat je minimaal 1255 uur aan je onderneming besteed in één kalenderjaar.

Verlaging van Zelfstandigenaftrek

Als je aan het urencriterium van minimaal 1255 uur in het kalenderjaar voldoet, dan heb je recht op de zelfstandigenaftrek. Dit bedrag mag je dan aftrekken van de winst uit je onderneming. Hierdoor betaal je minder belasting. Vanaf 2020 wordt de hoogte van de zelfstandigenaftrek in fasen beperkt. De zelfstandigenaftrek in 2023 komt uit op €5.030. Dit was in 2022 €6.310.

Bijdrage zorgverzekeringswet wordt minder

Voor de zorgverzekeringswet betaal je een bijdrage. Dit wordt berekend over het inkomen uit je onderneming en is dus inkomensafhankelijk. De Belastingdienst berekent dit bedrag nadat je de aangifte Inkomstenbelasting hebt ingevuld. Voor zzp’ers geldt een verlaagd tarief ten opzichte van werknemers. Het tarief wordt verlaagd met 0,07% en gaat daarmee van 5,50% in 2022 naar 5,43% in 2023.

Stijging Kilometervergoeding

In 2022 was de onbelaste kilometervergoeding €0,19. Als ondernemer mag je dit bedrag van de winst aftrekken voor je zakelijke ritten met je privéauto, motor of fiets. In 2023 wordt dit bedrag verhoogd naar €0,21.

Kinderopvangtoeslag hangt niet meer af van gewerkte uren

Per 1 januari 2023 wordt de koppeling aan het aantal gewerkte uren losgelaten wat verschilt met 2022. Tot 2022 was de hoogte van de kinderopslag namelijk mede afhankelijk van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. Dit betekent dat het in 2023 niet meer uitmaakt of je voldoende uren hebt gewerkt om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag. Hierdoor lopen zzp’ers met onregelmatige werktijden niet meer het risico dat ze te veel ontvangen kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen omdat ze het minimumaantal gewerkte uren niet hebben gehaald.

 

Belastingvoordeel voor pensioen en arbeidsongeschiktheid is maximaal 49,5%

Je kunt je premie aftrekken tegen maximaal 49,5% op het moment dat:

  • Je premie betaald voor een lijfrenteverzekering
  • Je premie betaald voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Je geld inlegt op een bankspaarrekening

Wil jij als zzp’er direct aan de slag? Bekijk dan ons brede aanbod vacatures. Zit de juiste opdracht er niet voor je bij maar heb je wel overheidservaring? Neem dan contact met ons op of doe een open solliciatie.

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!