In de zoektocht naar de ideale professionele weg staan velen voor de keuze tussen het zelfstandig ondernemerschap en in loondienst gaan. Ongeacht de sector lijken beide wegen aantrekkelijk, maar welke past het beste bij jouw doelen en levensstijl? In deze blog worden de voor- en nadelen van zowel het zelfstandig ondernemerschap als een baan in loondienst naast elkaar gelegd.

De voordelen van werken als zzp’er

Flexibiliteit en controle: Je hebt de vrijheid om je eigen werktijden en projecten te kiezen. Je bent eigen baas en je kunt heel zelfstandig werken. Voor veel mensen is dit de reden om voor zichzelf te beginnen!

Verdienpotentieel: Als zzp’er verdien je vaak meer dan als je in loondienst bent, daarnaast kan je tot bepaalde hoogte belastingvoordelen genieten.

Persoonlijke groei: Zelfstandig ondernemerschap biedt kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je kunt nieuwe vaardigheden leren en uitdagingen aangaan die je kunnen helpen groeien als professional.

De nadelen van werken als zzp’er

Financiële onzekerheid en beperkte sociale voorzieningen: Als zzp’er loop je het risico op inkomensschommelingen. Daarnaast moet je zelf zorgen voor pensioenopbouw, krijg je niet doorbetaald als je op vakantie gaat en bij ziekte krijg je niet doorbetaald. Een goede verzekering is daarom erg belangrijk.

Verantwoordelijkheden en stress: Je draagt volledige verantwoordelijkheid voor het succes van je bedrijf. Dat kan ervoor zorgen dat je stress gaat ervaren.

Administratie: Doordat je eigen baas bent, ben je ook verantwoordelijk voor het administratieve aspect. Als zzp’er ben je goed in een bepaald vakgebied, maar heb je wellicht niet heel veel verstand of kennis van de financiële zaken. Fouten in de administratie kan grote problemen opleveren. Je dit uiteraard uitbesteden, maar dat kost je weer geld.

De voordelen van werken in loondienst

Stabiliteit: In loondienst heb je een stabiel inkomen. Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenopbouw, vakantiedagen en vakantiegeld.

Sociale zekerheid: Bij vakantie of ziekte behouden medewerkers hun inkomen met dank aan de socialezekerheidsregelingen en loondoorbetaling.

Minder financiële verantwoordelijkheid: In loondienst draag je minder financiële verantwoordelijkheden en word je beschermt door arbeidsrechten en- regulering

De nadelen van werken in loondienst

Beperkte flexibiliteit: In loondienst heb je minder controle over je werktijden en projectkeuze, wat kan leiden tot minder flexibiliteit in je professionele keuze.

Beperkter verdien potentieel: Het inkomen van een medewerker in loondienst is vaak lager zijn in vergelijking met een zpp’er. 

Afhankelijkheid van organisatorische beslissingen: Als medewerker ben je afhankelijk van de beslissingen en structuur van je werkgever.

De keuze tussen het zelfstandig ondernemerschap en in loondienst gaan blijft complex en persoonlijk. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, in financiële, professionele en persoonlijke overwegingen. Wil je wat meer zekerheid? Dan past loondienst in de meeste gevallen beter bij jou. Wil je genieten van iets meer vrijheid en een hoger inkomen, maar daarbij meer verantwoordelijkheden en risico’s dragen? Dan past het werken als zzp’er beter bij jou.

Welke keuze jij ook maakt. Via Matchd kan je als zzp’er aan het werk, maar ook in loondienst!

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!