Wat maakt het werken bij de overheid zo leuk? Wij hebben een aantal redenen voor jou op een rijtje gezet. De overheid bestaat uit een aantal grote organisaties waaronder de Rijksoverheid, waterschappen, gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en vele zelfstandige bestuursorganen waar je altijd een leuke en passende opdracht kan vinden. Wij vertellen je de voordelen van werken bij de overheid.

Aanbesteding West-Friesland

Maatschappelijk belang

Een van de grootste voordelen van werken bij de overheid is dat je een stukje bijdraagt aan de maatschappij. Als je gaat werken in de bouw, zorg, beleid, veiligheid, belastingdienst, inspectie of klimaat zorg je samen voor de dagelijkse besturing van het land. Het werken om een ander te helpen, dat is een belangrijk onderdeel van werken bij de overheid. Op de site van www.werkenvoornederland.nl wordt hier meer over verteld.

Salaris 

Bij de overheid ben je zeker van een goed salaris. De overheid werkt met salarisschalen. Je kunt terecht komen in een van de 19 schalen. De schaal waar je in terecht komt hangt af van de opleiding en het ervaringsniveau. Maar naast een goed salaris zijn er nog meer goede arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over een vaste baan bij de overheid kan je kijken op de website van www.werkenbijdeoverheid.nl

Flexibel werken

Een fulltime werkweek bij de overheid is 36 uur. Wil jij je volop inzetten en alle uren werken is dat geen probleem. Wil je liever wat minder uren werken om je carrière en privéleven beter op elkaar te laten aansluiten? De overheid biedt ruime mogelijkheden om te kijken hoeveel uren en dagen jij wilt werken.

Werken met een arbeidsbeperking

De Rijksoverheid staat open voor iedereen die naar vermogen kan werken, ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Om deze groep te helpen, garandeert de Rijksoverheid dat er voldoende banen worden gerealiseerd voor mensen uit deze doelgroep. Lees meer over de mogelijkheden op www.rijksoverheid.nl/arbeidsbeperking.

Management en bestuur

De hoogste ambtenaren binnen de Rijksoverheid, managers en directeuren met integrale eindverantwoordelijkheid voor mensen en middelen, vormen de Algemene Bestuursdienst (ABD). Op de website www.algemenebestuursdienst.nl vind je vacatures voor vaste banen en informatie over de functies bij de Algemene Bestuursdienst.

Stage of traineeprogramma

Het vinden van een stage is soms lastig, maar de diverse overheidsorganisaties bieden veel stageplaatsen en traineeprogramma’s aan. Een stageplaats of traineeship bij de overheid is een goed startpunt voor een carrière in de publieke sector. Voor meer informatie kan je kijken op de website van www.werkenbijdeoverheid.nl/stages of www.werkenvoornederland.nl/traineeships. Ook is een internationale stage bij de overheid mogelijk, bijvoorbeeld op een ambassade. De internationale stages van de overheid vind je op www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl.

Veel verschillende projecten

Elke keer als er nieuwe wetgeving ontwikkeld wordt of er zaken gecentraliseerd, gedecentraliseerd of geprivatiseerd worden, ontstaan er nieuwe projecten waarbij het wiel vaak opnieuw uitgevonden moet worden. Dit begint vaak op rijksniveau maar uiteindelijk krijgen alle overheidsorganisaties hier mee te maken. Deze projecten zijn vaak inhoudelijk interessant omdat ze naast een maatschappelijke impact vaak ook juridisch getoetst moeten worden. Ook krijg je te maken met vele stakeholders en natuurlijk de burgers als publiek.

Detachering

Veel interim banen bij de overheid worden vervuld door een detacheringsbureau. Matchd is een detacherings- wervings- en selectiebureau gespecialiseerd in de overheid. Wij helpen de diverse overheidsorganisaties bij het vinden van de juiste kandidaat bij een hun opdracht. Zoek je een nieuwe interim opdracht of baan bij de overheid? Twijfel dan niet en neem een kijkje tussen onze vacatures. Mocht je niet vinden waarnaar je op zoek bent, dan kan je altijd een open sollicitatie sturen en gaan wij voor je op zoek naar een passende opdracht.

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!