Matchd vindt het belangrijk om alle veiligheidssystemen goed op orde te hebben. Wij werken daarom volgens de ISO 27001 norm. Na een audit van vier dagen kunnen wij met trots mededelen dat wij het ISO 27001-certificaat hebben behaald. Maar wat betekent dit voor jou? Wij vertellen het je!

Wat is het ISO 27001-certificaat?

Het certificaat is voor organisaties die willen laten zien dat zij veilig, integer en betrouwbaar om gaan met vertrouwelijke informatie. Als bemiddelaar en detacheerder hebben wij veel te maken met persoonsgegevens. Dit begint al met een CV, maar ook medische gegevens, bankrekeningnummers en identiteitsdocumenten moeten wij verplicht opslaan. Als klant én kandidaat wil je natuurlijk dat wij zorgvuldig omgaan met deze gegevens. Uit de audit is gebleken dat Matchd voldoet aan de norm wat betekent dat wij technische en organisatorische maatregelen nemen om de vertrouwelijke gegevens veilig te beheren.

ISO 27001 certificaat

Hoe is Matchd beoordeeld?

Matchd heeft een audit laten uitvoeren. Hierbij zijn de internationale normen ISO/IEC 27001 getoetst. De audit bestaat uit twee fasen: Controle en doeltreffendheid. Op het moment dat de uitkomsten positief zijn, ontvangt een organisatie het ISO 27001-certificaat. Matchd heeft het certificaat in ontvangst mogen nemen en voldoet dus aan alle eisen.

Voordelen van het ISO 27001 certificaat

Het certificaat heeft een aantal voordelen. Zo tonen wij aan vertrouwelijke gegevens en informatie op de juiste manier te verwerken én te beschermen. Hiermee minimaliseren wij bedreigingen en risico’s op het gebied van privacy. Wij vinden het belangrijk dat jij als klant, stakeholder, kandidaat of zakenpartner ons kan vertrouwen, dit waarborgen wij met het behaalde certificaat.

Wij kunnen jou verzekeren dat wij goed en veilig omgaan met persoonsgegevens en andere data. Zo hebben wij bijvoorbeeld al onze systemen met een 2FA (two factor authentication) ingeschakeld en is iedereen binnen de organisatie zich bewust van de risico’s van het werken met (bijzondere) persoonsgegevens.

Informatiebeveiliging

Naast dat wij het ISO 27001 certificaat hebben behaald, hebben wij ook het ISO:14001 milieumanagementsysteem behaald.

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!