Bij Matchd hechten wij veel waarde aan een persoonlijke aanpak en een goede band met onze zakelijke klanten en natuurlijk onze kandidaten. En daarom willen we niet alleen weten wij jij bent, maar vinden we het ook erg belangrijk dat jij weet wie wíj zijn. Wie is de persoon die jij aan de telefoon krijgt of van wie je een e-mail ontvangt? Het team van Matchd groeit snel en daarom stellen we de komende tijd graag een aantal collega’s aan je voor. Vandaag maak je kennis met Ivar, die in de zorg begon maar toch een andere uitdaging zocht. Bij Matchd is Ivar werkzaam als recruiter, dus grote kans dat jij met Ivar in contact komt wanneer jij solliciteert.

Maak kennis met ICT recruiter Ivar

Ivar, kun je kort iets over jezelf en jouw achtergrond vertellen?
Ik ben Ivar, 30 jaar en woon in Amersfoort. Ik heb een opleiding binnen de zorg gevolgd, maar heb hierna toch gekozen voor de commerciële kant in mij. Binnen recruitment heb ik zowel vast als zzp-kandidaten bemiddeld binnen de ICT. Ik heb voor Matchd gekozen omdat ik op zoek was naar een team met recruiters waar de sfeer informeel is, en het doel is om een zo goed mogelijke match te maken.

Waarom ben je ICT recruiter geworden?
Heel eerlijk gezegd ben ik erin gerold. Ik had nooit van recruitment gehoord, tot ik zelf gerecruit was. Het leuke is wel dat ik iets ontdekt heb waar ik goed in ben, en wat ik heel leuk vind. Contact met mensen en ze helpen met een nieuwe uitdaging is waar ik energie van krijg.

ICT recruiter

Werken bij bemiddelingsbureau Matchd

Kun je een gemiddelde werkdag bij Matchd beschrijven?
Ik begin altijd met het kijken in de agenda wat er open staat, en wat er prioriteit heeft. Vervolgens is het veel bellen en mailen met kandidaten om te overleggen. Daarnaast ben ik veel bezig met het ‘finetunen’ van het CV, om een zo goed mogelijke kans voor de kandidaat te creëren.

Wat vind jij het leukste aan bij Matchd werken?
De teamwork. Ik merk bij Matchd dat iedereen voor elkaar klaarstaat. Op deze manier is geen dag hetzelfde en heb ik echt plezier in mijn werk.

Wat is het minst leuke dat je als recruiter hebt meegemaakt
Het minst leuke is als ik en de kandidaat er 100% vertrouwen in hebben dat het een perfecte match is, maar dat dit uiteindelijk niet leidt tot een intake of start.

Wanneer is in jouw ogen een plaatsing echt succesvol?
Zodra de kandidaat en de opdrachtgever tevreden zijn, en ze een goede eerste dag hebben gehad.

Op welke plaatsing/kandidaat kijk jij met grote trots op terug?
Ik kijk terug op een kandidaat die mij belde om eens naar zijn CV te kijken voor een ingewikkelde functie als projectleider digitale veiligheid. Deze kandidaat wilde een andere partij niet meenemen, omdat ze vonden dat hij niet genoeg kennis had van digitale veiligheid. Ik heb een erg prettig gesprek gehad met de kandidaat. Hem verteld dat ik dacht dat hij wel een hele goede kans maakt, omdat hij als projectleider juist de experts bij elkaar kan brengen, in plaats van zelf die kennis te hebben. Zodoende hebben wij zijn CV helemaal klaargemaakt, en mocht hij op gesprek komen. Dit gesprek ging zo goed, dat hij op een tweede gesprek mocht, waarbij hij nog de enige kandidaat was. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat hij mocht starten! Daar krijg ik natuurlijk heel veel energie van!

Solliciteren op vacatures bij Matchd

Wat zou je kandidaten willen adviseren voordat ze solliciteren?
Om goed naar het CV te kijken. Het is belangrijk dat alle eisen terug te vinden zijn in het CV, op deze manier maak je het meeste kans bij de opdrachtgever.

Waarom is in jouw ogen Matchd de juiste partij voor een goede plaatsing?
Matchd heeft inmiddels ruim 6 jaar ervaring met opdrachten binnen de overheid en bij gemeentes, en weet daardoor wat deze organisaties zoeken en hoe zij de CV’s beoordelen. Hier kunnen wij de kandidaat goed in adviseren en helpen wij altijd met het finetunen van de CV’s.

Wil je nog iets anders vertellen aan de lezers?
Schroom niet om je CV naar ons te sturen. Wij beoordelen elk CV, en geven altijd terugkoppeling. Daarnaast staan wij altijd open voor een persoonlijk gesprek via de telefoon, om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Benieuwd naar onze andere recruiters? Lees het verhaal van Fysiek & Ruimtelijk domein recruiter Sara.

Matchd is het werving- en selectiebureau voor hbo+ vacatures bij de overheid. We staan voor kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Ben je zzp’er of freelancer en ben je op zoek naar een nieuwe opdracht? Bekijk alle vacatures of neem contact met ons op.