Laurence Bollen is door Matchd ingezet bij de gemeente Maashorst als Teammanager Vastgoed, Accommodaties en Facilitair. Na zijn studie Facilitaire Bestuurskunde heeft Laurence de Makelaar-taxateur opleiding afgerond, maar hij heeft ook zijstappen genomen. Zo is hij ook gecertificeerd loopbaancoach, energetisch therapeut en gecertificeerd bestuurder. Hij heeft zelfs nog deel uitgemaakt van de selectie van Fortuna Sittard, waar hij heeft gevoetbald in grote stadions onder leiding van coach Bert van Marwijk. De diversiteit aan opleidingen en ervaringen sluit aan bij zijn visie dat je zoveel mogelijk kleur moet geven aan je leven. Verder vertelt Laurence in deze blog hoe hij van de ene op de andere dag een bestsellerauteur werd door het boek “Maisha Safari” dat hij samen met Mugisha uit Oeganda heeft geschreven.

“Werk is je leven, dus kies maar beter voor iets dat je energie geeft.”

Hi, ik ben Laurence Bollen, 50 jaar en jong van geest. Ik ben vader van twee tieners en samen met Lisette woonachtig in Neerharen, België. Het bourgondische zuidelijke leven combineren wij met een rijk gevuld leven door permanent nieuwe ervaringen op te zoeken.

Mijn eerste werkjaren heb ik bewust gekozen om met mijn voeten in de klei te staan en ervaring op te doen. Dit heeft ertoe geleid dat mijn vakmanschap tot bloei is gekomen. Zonder te zaaien, water te geven en te groeien kun je niet bloeien. Te vaak willen we in onze snelle maatschappij direct de vruchten plukken, deze tip geef ik ook mijn kinderen mee. Zoek naar je passie, dan komen de andere zaken vanzelf.

Binnen de gemeente Maashorst combineer ik mensgerichte coaching met kennis over vastgoed en facilitaire zaken. Voor mij voelt het natuurlijk om collega’s als medemensen te zien en niet als functionarissen. Het is voor mij een fantastische ervaring dat Matchd mij bij de gemeente Maashorst heeft bemiddeld. Als jonge fusiegemeente beseffen we soms zelf niet hoeveel werk er de afgelopen twee jaren al is verzet. Er mogen nog zaken misgaan! Dat blijf ik dan ook benadrukken. Het is een gemeente om trots op te zijn.

 

“De mensen binnen de gemeente Maashorst hebben de afgelopen 2 jaar bergen werk verzet, dat is iets om trots op te zijn.”

In mijn boek Maisha Safari beschrijven we dat “geluk zoeken een universeel mensenrecht is”. Maar dat geldt ook voor de medewerkers binnen de gemeente Maashorst. Je mag en misschien ‘moet’ je wel je geluk zoeken. Iedereen heeft recht op geluk. Binnen de gemeente Maashorst leggen we de verantwoordelijkheden laag in de organisatie zodat medewerkers zichzelf ontdekken en kunnen groeien en bloeien.

De gemeente Maashorst staat bekend als gemeente die hart heeft voor de medemens en ook ruimhartig beleid voert voor vluchtelingen. Net zoals ze de nek uitsteken voor de eigen burgers, zo steken ze ook de nek uit voor de medemens. Als schrijver van het Boek Maisha Safari dat handelt over slachtoffers van mensenhandel voel ik me daarbij natuurlijk bijzonder trots.

Wat maakt jouw functie zo leuk?

Het leukste aan mijn functie is dat ik geen concessies hoef te doen aan de persoon die ik ben. Ik kan mijzelf zijn en voel me daarin gewaardeerd. Ik kan veel facetten van mijn kennis en ervaring in de praktijk brengen en voel binnen het team Vastgoed Accommodaties en Facilitair dat mensen steeds meer bezorgd zijn om elkaar. We staan samen voor de uitdagingen en nemen iedereen bij de hand. De schouders worden er gezamenlijk onder gezet

“Ambtenaren werken keihard.”

Laten we voor eens en altijd van het vooroordeel afraken dat ambtenaren een makkelijk leventje hebben. Binnen de gemeente Maashorst wordt er keihard gewerkt. Medewerkers maken veel uren, hebben enorme volle agenda’s en doen hun stinkende best voor de burgers. Een gemeente is een containerschip, je bent niet altijd wendbaar, dat moeten burgers beseffen. Afgelopen week was er een open dag in Maashorst en als je dan ziet dat er meer dan 1500 mensen zijn geweest dan besef je als gemeente Maashorst dat je bruist en leeft.

Wil je wat meer vertellen over jouw boek, Maisha Safari?

Het meest bijzondere vond ik dat ondanks de berichten in de media over asielzoekers, veruit de meeste mensen zeer positief reageren en het hart op de juiste plek hebben. Mugisha (in het boek genaamd Mukisa) en ik mochten het boek overhandigen aan de minister van Justitie en Veiligheid, we zaten met bekende mensen aan tafel zoals leden van het koningshuis en de gevangenisbewaarder van Nelson Mandela. We werden gevraagd voor de radio en het boek is inmiddels ook vertaald naar het Engels. Het wordt in Oeganda gebruikt om op scholen kinderen bewust te maken, en de politie en de IND gebruiken het voor instructies aan hun medewerkers. Dat zijn zomaar enkele voorbeelden.

 

Wat is jouw ervaring met Matchd?

Matchd kenmerkt zich als een professioneel bureau dat ook een ruim aanbod aan vacatures heeft uitstaan. De contacten zijn persoonlijk met een vaste contactpersoon. Tussentijds is er regelmatig waardering en aandacht voor de inhuurkrachten. Kleine presentjes komen regelmatig via de post binnen, een glimlach levert het meestal op. Als er toch iets misgaat, wordt dit snel hersteld en wordt hieraan aandacht besteed.

Samenvatting van Maisha Safari

Mukisa is een leergierige moslimjongen die al vanaf zijn 8e levensjaar stapje voor stapje gerekruteerd wordt om andere kinderen uit de Getto’s van Kampala te ronselen als kindsoldaat. Mukisa heeft een innige band met zijn moeder Ayana en haalt kracht uit het ware geloof en weigert de situatie te accepteren. Als het onhoudbaar wordt, is ontsnappen naar Europa zijn enige kans. Dit betekent alles achterlaten, inclusief zijn moeder en zussen. In Europa valt hij in de handen van mensenhandelaren en moet hij drugs verkopen of zijn lichaam. Ondanks deze ellende blijft hij trouw aan zijn geloof en ziet de obstakels op zijn weg als beproevingen. Lukt het hem om een tweede keer te ontsnappen en een nieuw leven op te bouwen? In dit waargebeurde verhaal stap je als lezer even in het leven van een vluchteling. Hoe is het om ontheemd te zijn en om je aan te moeten passen aan een vreemde wereld? We zoeken allemaal naar geluk. Sluit de Mukisa in en buiten jou in je hart.

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Neem dan contact op met een van onze recruiters, neem een kijkje op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!