Een kijkje achter de schermen bij Matchd. Hoe verloopt een plaatsing bij Matchd? Wat kan je verwachten en hoe kun jij je het beste voorbereiden?

Bij Matchd focussen wij op kwaliteit, blijven we transparant en persoonlijk. Dat gebeurt allemaal al vanaf de selectie. Ben jij geselecteerd en wil de opdrachtgever jou uitnodigen? Dan bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op het intakegesprek. Bij Matchd doen we dit door een pre-intake in te plannen. Zo filteren wij eventuele vragen, onduidelijkheden en bijten we de spits af voor de echte intake.

Proces Matchd

Voorbereiden op het gesprek

Op het moment dat Matchd jou mededeelt dat jij uitgenodigd wordt voor een intakegesprek bij een van de opdrachtgevers, nodigen wij je direct ook uit voor een pre-intake en sturen wij je het functieprofiel toe. De pre-intake plannen wij meestal één dag voor de uiteindelijke intake. Dit zodat alles nog top-of-mind is tijdens het intakegesprek met de opdrachtgever. Voor de pre-intake vragen wij je het functieprofiel goed te bestuderen zodat we gericht kunnen voorbereiden.

De pre-intake

De pre-intake duurt meestal minimaal een uur en bestaat uit vier onderdelen.

Kennismaken

De start van de pre-intake begint met een voorstelronde. Onze collega stelt zich voor en geeft een introductie van Matchd. Daaropvolgend vragen wij jou je voor te stellen. Ook nemen we alvast wat contractuele zaken door zodat hier achteraf geen onduidelijkheden over ontstaan.

De vacature

Na de voorstelronde nemen wij samen de vacature door en bespreken we de aansluiting en onduidelijkheden. Op die manier creëren alle partijen een zo goed mogelijk beeld van de functie. In deze tweede fase van de pre-intake gaan wij dieper in op de duur, het ontstaan van deze vacature en wat deze opdracht voor jou betekent.

Verdieping en competenties

In de derde fase focussen wij op de werkzaamheden en jouw ervaringen. Hier gaat de meeste tijd in zitten. Dit is de fase waarin wij onderzoek doen naar de klik tussen jou en de opdrachtgever. Je bent al door de selectie van harde criteria heen. Het bepalen van een klik en de aansluiting van competenties verloopt het beste wanneer jij met concrete voorbeelden komt. Hierdoor kan de opdrachtgever zich beter inleven en kan jij hem of haar overtuigen dat jij de beste kandidaat voor de opdracht bent. Onze ervaring is dat je hiermee je kansen flink vergroot. Let hierbij ook op het type klant: de overheid of gemeente vraagt vaak om politieke en bestuurlijke sensitiviteit.

Afsluiting met vragen

In de afsluitende fase nemen we de vragen door die jij aan de opdrachtgever kan stellen. Daarnaast is dit ook het moment om procedurele onderwerpen te bespreken zoals het aantal kandidaten en vragen over de opdrachtgever zoals missie, visie en cultuur.

Zodra alles duidelijk is ronden wij de pre-intake af. We vragen je om feedback op het hele proces en dit gepsrek in het kader vna constant verbeteren en om ons te laten weten hoe het gesprek bij de klant is verlopen.

Tips voor een plaatsing door Matchd

Leer daarnaast vooraf al je gesprekspartner kennen. Door in het begin van het gesprek al een connectie te maken met de gesprekspartner(s) zal het ijs eerder gebroken worden. Een gesprek waar het ijs snel gebroken is, verloopt altijd beter!

Ben jij al klaar voor een pre-intake? Solliciteer dan hier op een van de openstaande vacatures en wie weet nodigen wij je uit voor zowel een pre-intake als een intake. Op naar de juiste Match(d)!

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!