Het is altijd goed om eens kritisch naar de beveiliging van jouw vele digitale accounts te kijken. Zeker op Internationale Wachtwoorddag. Het wordt steeds belangrijk om accounts te beveiligen met een slim en veilig wachtwoord, want hackers worden steeds behendiger en steeds agressiever. Daarom een aantal tips voor het bedenken van een goed wachtwoord.

Veilig wachtwoord creëren

Allereerst is het belangrijk dat jouw wachtwoord niet makkelijk te raden is. Ieder jaar verschijnt er weer een lijst met de meest gebruikte wachtwoorden. Al jaren zijn wachtwoorden als ‘123456’ en ‘password’ terug te vinden in de lijstje. Staat jouw wachtwoord er ook bij? Meteen wijzigen dus!

Maar hoe creëer je dan wel een goed wachtwoord? Hier een aantal tips:

  • Maak het wachtwoord lang, heel lang. Het liefst meer dan 12 tekens.
  • Gebruik woorden/combinaties die moeilijk te raden zijn.
  • Zorg ervoor dat het wachtwoord niet af te leiden is aan de dienst. Gebruik voor LinkedIn dus niet het wachtwoord ‘LinkdIn01’.
  • Gebruik een wachtwoordmanager. Dat is een ‘digitale kluis’ waarmee je jouw wachtwoorden kunt beheren en veilige wachtwoorden kunt creëren. Lees meer over password managers en welke je het beste kunt gebruiken.

De beveiliging van jouw Matchd account

Bij Matchd heb je waarschijnlijk ook een login en wachtwoord om in te kunnen loggen en te solliciteren. Conform de AVG hebben medewerkers van Matchd geen toegang tot deze gegevens. Ook de systeembeheerder kan niet bij jouw logingegevens. De logingegevens zijn namelijk versleuteld opgeslagen.

Vandaag is een mooie reminder om je account goed te beveiligen. Wijzig jouw wachtwoord bij Matchd als deze nog niet voldoet aan de bovenstaande tips. Je wachtwoord kun je wijzigen door in te loggen op jouw profiel.

Ben je jouw wachtwoord kwijt? Dan kunnen wij deze niet voor je opzoeken of resetten. 

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!