Maak in 5 simpele en overzichtelijk stappen een compleet cv om jouw kan op succes bij de volgende sollicitatie zo groot mogelijk te maken! 

Stap 1:  Contactgegevens en header

Begin je CV door op de bovenste regel te vermelden “CV voornaam + achternaam”. Dit kan je vetgedrukt en een iets groter lettertype maken. Maak een witregel en ga verder met de basisgegevens: naam (voornaam + achternaam), woonplaats en geboortedatum. Eventueel kan je rechts hiervan je profielfoto plaatsen.

Compleet cv

Stap 2: Profielschets en Competenties

De profielschets is een kort verhaal waarin je uitlegt welke ervaring je hebt en waarom je iets goed kan. Gebruik veel voorbeelden om dit duidelijk te maken aan de lezer. Dit verhaal mag in de ik vorm maar ook de de hij/zij vorm. Je kan ook aan iemand anders vragen een stuk te schrijven over jouw werkervaring.

Compleet cv

Stap 3: Opleidingen en cursussen en certificaten

Veel vacatures vragen om een bepaald opleidingsniveau, behaalde diploma’s of certificaten. Om alle onduidelijkheid weg te nemen dien je alle opleidingen hier te benoemen. Vermeld minimaal de volgende gegevens: Periode, Opleiding, Naam instituut, Niveau en of je een diploma of certificaat hebt behaald. Heb je een lange lijst aan cursussen, vermeld dan alleen de relevante.

cv tips

Stap 4: Werkervaring

De werkervaring wordt vaak op bespaard door de werkzoekende, maar dit is juist een belangrijk onderdeel om de werkgever te overtuigen van jouw kwaliteiten. Vermeld hier zo veel mogelijk informatie, maar houd het wel overzichtelijk! Voeg geen werkervaringen samen, bijvoorbeeld als je als ZZP’er of gedetacheerde werkt, maar benoem elke werkgever en elke functie apart. Zorg ervoor dat de meest recente ervaring bovenaan staat. Wordt de lijst te lang, benoem dan bij niet relevante of oude werkervaring alleen de functie, periode en werkgever. Benoem tot slot zoveel mogelijk vaktermen en gebruik dezelfde woorden als in de vacature waarop je wilt solliciteren voorkomen.

tips

Stap 5: Controleren

De laatste stap voor het maken van eeen compleet cv is het controleren. Allereerst natuurlijk op spelfouten. Laat ook iemand anders het CV lezen.

Maak vervolgens een korte checklist met daarin alle belangrijke woorden en gewenste kennis uit de vacature en controleer of in jouw CV duidelijk staat vermeld dat je deze ervaring bezit. Denk niet “het is toch logisch dat ik die kennis of ervaring heb in zo’n functie”.  Zorg ervoor dat de lezer elke keer een “check” moment heeft als hij of zij jouw CV leest en vergelijkt met de vacature waar je op solliciteert.

tips

Nu ben je klaar om met je complete cv te solliciteren. Kijk of jouw droomvacature op onze vacaturepagina staat!

Ben jij als zzp’er nog op zoek naar een uitdagende interim opdracht binnen de overheid of publieke sector?

Kijk dan op onze vacature pagina of meld je onderstaand aan voor onze vacature alert!