Harry Klootwijk is door Matchd ingezet als projectleider implementatie beschermd wonen bij de gemeente Breda. Hoewel Harry in 2003 al met pensioen is gegaan, hield hij dit nog geen half jaar vol. Harry vindt zijn passie in zijn werk, hij wil bezig blijven. In juli 2022 wordt Harry 80 jaar, maar vol energie en enthousiasme vervult hij zijn functies als onder andere verandermanager. Wij interviewden Harry over zijn ervaringen, motivaties en kennis.

projectleider implementatie beschermd wonen

‘Ik ben 25 jaar partner geweest bij een organisatie adviesbureau en gaf advies in allerlei sectoren.’

In 1970 ben ik begonnen bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Hier heb ik tot 1978 gewerkt. Ik heb daar echt een fantastische tijd gehad. Ik heb in die 8 jaar geleerd dat er af en toe een groot verschil zit tussen de leer en het leven. De opdracht die ik van de directie mee kreeg was om de ontevredenheid in de machine fabriek weg te nemen. Ik heb toen onderzoek gedaan waar de ontevredenheid vandaan kwam. Mijn eis was wel dat ik budget nodig had. Dit was gelukkig geen probleem. Na mijn onderzoek heb ik de oplossingen en mijn adviezen in de praktijk gebracht. De problemen waren opgelost. Na een half jaar ben ik terug gegaan om te checken of alles nog goed verliep. Tot mijn verbazing kwam het personeel naar me toe en zeiden: ‘’Klootwijk, je hebt een goede klus gedaan, maar het is er niet gezelliger op geworden’’. Ik kan je vertellen dat ik toen best van mijn stuk was gebracht. Om de reden kon ik dan wel weer lachen. Ze hadden namelijk niks meer om over te ouwehoeren, ze konden niet meer lekker klagen over de directie.

Na deze mooie tijd ben ik in 1978 begonnen bij het adviesbureau de Galan & Voigt. Ik ben 25 jaar partner geweest en gaf advies in allerlei sectoren. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je nooit bent uitgeleerd. Er is altijd wel weer een andere dynamiek. Inhoudelijk kan het vraagstuk hetzelfde zijn, maar de mensen, machtsverhoudingen en de krachtenvelden zijn altijd weer anders. Kortom, je raakt nooit uitgeleerd. Je staat iedere keer weer voor de vraag: Hoe gaan we dit nu weer voor elkaar krijgen.

’15 juli word ik 80, maar ik ben gelukkig gezond’

In 2003 ben ik met pensioen gegaan, ik was toen 61 jaar oud. Ik kan je vertellen, dat heb ik een half jaar volhouden. Het was het meest saaie deel van mijn leven. Elke dag dacht ik weer, wat ga ik nu toch eens doen. Dan maar tot half 10, 10 uur in mijn bed liggen, ik vond het ronduit verschrikkelijk. Toen heb ik besloten weer lekker aan het werk te gaan en dat doe ik nu nog steeds.

In 2003 ben ik begonnen als zzp’er. Ik ben toen als adviseur geassocieerd geweest met meerdere adviesbureaus. Dit heb ik gedaan tot 2018. Sinds die tijd werk ik geheel zelfstanding. 15 juli word ik 80, maar ik ben gelukkig gezond. Ik haal hier zo veel plezier, energie en uitdaging uit dat ik dit lekker blijf doen.

De kunst die mij zo boeit is: hoe krijg je nou de gewenste toekomst die op papier staat, in het gedrag van de mensen. Hoe zorg je ervoor dat zij gaan doen zoals het is bedoeld. Het management weet wel waar zij naar toe willen, mijn taak is meestal om iedereen mee te nemen in die overtocht. In vaktermen ook wel: verandermanagement. Dit vind ik iedere keer zo’n uitdagende klus waar ik inspiratie uit haal. Eigenlijk heet mijn vak “voorelkaarkrijgkunde”. Nu ben ik werkzaam als projectleider implementatie beschermd wonen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als projectleider implementatie beschermd wonen?

Veranderen is lastig, dit levert vaak de nodige weerstand op. Ik kom meestal binnen op het moment dat er al een veranderrichting is vastgesteld, daarna ben ik aanbod. In vaktermen heet dat “implementatie”. Ik heb natuurlijk geen hiërarchische positie in het bedrijf. Ik moet dus zelf mijn eigen invloed organiseren. Hoe doe ik dat? Ik ga op zoek naar de belangrijkste stakeholders in het bedrijf. Die stakeholders moet ik aan boord krijgen en daarna natuurlijk ook aan boord houden. Dit doe ik door ze fysiek op te zoeken, kennis te maken, gesprekken te voeren, goed naar ze te luisteren en vooral begrip en respect te tonen voor hun belangen. Vooral, als ik ze na drie weken ergens in een meeting tegenkom, hun namen nog weet. Die kleine dingen doen veel met een mens. Op die wijze bouw je een band op en kunnen ze niet makkelijk meer om je heen. Ik communiceer heel veel, ik praat iedereen bij. Soms gewoon eens iemand even bellen en vragen hoe het gaat met zijn/haar afdeling. Nee, van het ‘’appen’’ ben ik niet, dat vind ik zo afstandelijk. Wat mij overigens opvalt is dat ik steeds minder mensen te pakken krijg als ik ze bel. Tegenwoordig is iedereen aan het vergaderen in online meetings. Als projectleider vind ik nog het meest belangrijk: mensen verbinden, met elkaar en met de veranderopgave. Dit is zo’n leuk vak joh! Ik geniet daar echt van.

Bij welke opdrachten ben je momenteel actief?

Ik ben actief bij een opdracht in Breda en een in Delft. In Breda ben ik projectleider beschermd wonen. Daar moet ik zeven gemeentes binnen een jaar op een lijn zien te krijgen op het gebied van toegangsprocessen. Voorheen bepaalde de gemeente Breda wie wanneer beschermd mag wonen. Vanaf dit jaar moeten alle gemeentes in de regio dit zelf gaan doen. In Delft implementeer ik een belangrijk aspect van de nieuwe omgevingswet, namelijk het proces dat moet leiden tot een vergunning voor een complex bouwinitiatief. Om de medewerkers zo goed mogelijk kennis te laten maken met dit proces, dat op papier reeds is uitgeschreven, ben ik een real live simulatie aan het maken die we binnenkort gaan spelen. Dit is best een ingewikkeld proces. Ik wil dit proces gaan testen en perfectioneren. Waarom ik dit doe? Ten eerste, zodat de medewerkers het meemaken, hoe verloopt zo’n proces nu precies. Nu moeten ze het een keer echt doen, zonder dat er nog harde consequenties aan vast zitten. Zo kan iedereen het proces écht doorleven. Ten tweede ontdek je soms dat er aan de tekentafel sommige zaken verkeerd zijn ingeschat en het proces nog wat moet worden bijgesteld.

Ik heb geen standaard werkdagen

Maar ik kan je wel meenemen in de afgelopen twee dagen. Gisteren ben ik vroeg opgestaan voor een fysieke bijeenkomst met een grote groep stakeholders om mijn projectplan te bespreken en de nodige input op te halen. Ik zorg altijd dat ik er een paar uur van te voren ben. Zo kan ik alles checken, de technische voorzieningen, de aanwezige spullenboel en de fysieke opstelling. Om 12 uur kwamen de mensen binnen. Vervolgens vond er een intensieve interactieve sessie plaats met aan het eind een creatief intermezzo. Nu sta ik op zo’n bijeenkomst van 9 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag op mijn benen. Dan kom ik wel echt moe thuis. Dan slaap ik een uurtje of 10 en dan begint de volgende dag weer. Vandaag heb ik natuurlijk een interview met Jessica van Matchd en daarna maak ik op mijn gemak een werkplan voor die dag. Ik kan wel zeggen dat ik elke dag iets anders te doen heb.

Wat vind jij het leukst aan je werk als projectleider implementatie beschermd wonen?

Het leukste aan mijn werk als projectleider implementatie beschermd wonen vind ik om wat er op papier staat in de praktijk te brengen. Hierbij kan je denken aan het managen en begeleiden van de mensen en zorgen dat zij één richting op gaan. Hierbij is de uitdaging om wat het management wil op papier, realiteit te maken. Je hebt natuurlijk ook te maken met weerstand, want veranderen doet men niet graag. Hiervoor train, instrueer en leid ik mensen op. Mijn doel is om hun eigen capaciteiten en krachten naar voren te brengen. Daar zitten zoveel methoden en technieken achter. Die heb ik in de loop der jaren ontwikkeld. Speelse methodes, die werken het best.

Matchd zorgt voor een verrassing

Mijn ervaring met Matchd is positief. Ik werk al enige jaren met Matchd samen en ben totaal niet ontevreden. Matchd doet hun werk en dat doen zij goed. Wat mij verrast is dat er op mijn verjaardag iemand van Matchd langs kwam om kennis te maken met een aantal cadeautjes, dit had ik echt niet verwacht. Dit maakt Matchd apart en uniek. Bij Matchd ben je geen nummer, je hebt echt een naam. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik te laat mijn geld had of dat er fouten gemaakt zijn. Laatst was ik bij Matchd op kantoor en heb ik gezellig mee geluncht. Het viel me op dat er een leuke, gezellige en ontspannen sfeer hangt. Het lijkt me een leuke, jonge club om bij te werken!

Wil je ook gematchd worden aan een uitdagende opdracht? Bekijk dan al onze vacatures of neem contact op met onze recruiters.

Vertel ons jouw ervaring

Wil je graag jouw ervaring met ons delen of anderen inspireren? Laat het ons dan weten! Wij worden enthousiast van mooie verhalen en delen deze graag met (nieuwe) kandidaten. Benieuwd naar het verhaal van Inge, ingezette kandidaat bij de nationale politie? Lees dan snel verder.