Zelfstandige bestuursorganen

Werken bij een Zelfstandig bestuursorgaan 

Matchd ontvangt van verschillende Zelfstandige bestuursorganen interim vacatures en schrijft ook met regelmaat in op aanbestedingen voor de inhuur van tijdelijk personeel. Bekijk onze openstaande vacatures en lees op deze pagina meer over het werken bij een Zelfstandig bestuursorgaan.  

Wat is een zelfstandig bestuursorgaan? 

Een Zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) is een organisatie die een openbare dienst of wettelijke taak uitvoert en die (deels) met publieke middelen wordt gefinancierd, maar niet (rechtstreeks) onder de overheid valt en een zekere mate van zelfstandigheid geniet. ZBO’s hebben een bijzondere positie binnen de Rijksoverheid. Zij zijn geheel zelfstandig; ze zijn niet hiërarchisch ondergeschikt aan een minister.  

Ontwikkelingen bij zelfstandige bestuursorganen  

De 110 verschillende ZBO’s hebben zeer uiteenlopende taak- en beleidsvelden. Er speel daarom altijd wel iets binnen deze publieke organisaties. In 2012 de financiële crisis, in 2016 een hoge instroom aan asielzoekers, in 2018 de nieuwe privacywet en op dit moment de oplopende wachttijd bij het CBR voor een rijexamen. Elke organisatie zoekt daarom ook zijn of haar eigen specialisten.   

Werken bij de zelfstandig bestuursorganen   

De verschillende ZBO’s hebben elk een eigen HR beleid, een eigen werkenbij website met hun vacatures en een eigen manier van het inhuren van tijdelijke arbeidskrachten, ZZP’ers en freelancers. Matchd ontvangt van diverse ZBO’s de interim vacatures en schrijft ook met regelmaat in op aanbestedingen voor de inhuur van tijdelijk personeel.    

Meer informatie over werken bij een zelfstandig bestuurorgaan? 

Matchd bemiddelt in diverse interim opdrachten bij zelfstandige bestuursorganen. Bekijk het overzicht aan openstaande vacatures of neem contact op voor meer informatie over het werken bij een zelfstandig bestuursorgaan.