Politie, Brandweer en GGD

Werken bij de politie, brandweer of GGD 

Bij de politie, brandweer en GGD zijn er diverse functies om bij te dragen aan een veilige samenleving. Werken bij de politie, brandweer of GGD brengt naast een uitdagende en afwisselende baan ook veel waardering met zich mee. Matchd wordt als detacheringsbureau vaak ingezet voor de invulling van zowel vaste als tijdelijke banen. Wilt u graag werken binnen één van deze instanties? Bekijk alle openstaande functies hier! 

Politie, brandweer en GGD in Nederland 

  • Er werken in Nederland ruim 28.000 mensen bij de brandweer, verdeeld over 25 veiligheidsregio’s.  
  • Binnen deze 25 veiligheidsregio’s vallen ook de 25 GGD- en GHOR-bureaus. Hier werken nog eens 7.000 mensen.  
  • De politie bestaat uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid en het Politiedienstencentrum en er werken ongeveer 65.000 mensen bij de politie.     

Ontwikkelingen binnen de politie  

Bij politie wordt vaak enkel gedacht aan de agenten. Maar de ondersteunende functies zijn even belangrijk. Dit stelt hoge eisen aan bijvoorbeeld de ICT-infrastructuur. Ook op het gebied van informatiemanagement, human resources, financiën, facilitaire zaken en communicatie zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat hun werk goed kunnen doen. Door onder andere het onderwerp Cyber Security worden deze ondersteunende functies steeds belangrijker.   

Ontwikkelingen binnen de brandweer 

Een brand voorkomen is natuurlijk beter dan een brand moeten blussen. Minder branden en ongevallen betekent automatisch minder schade, minder slachtoffers én minder risico’s voor brandweermensen. Daarom geeft de brandweer steeds meer voorlichting over brandveiligheid en brandpreventie. Goede communicatie is hierin erg van belang.  

Ontwikkelingen binnen de GGD  

GGD staat voor Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst. GHOR voor de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio. In Nederland voeren zij diverse projecten uit. Voorbeelden zijn Coördinatie toezicht jeugdverblijven, de ICT-applicatie GHOR4ALL, Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders, Toezicht kwaliteit kinderopvang en meer.   

Vacatures bij de politie, brandweer of GGD 

Voor Freelance opdrachten, ZZP’ers en tijdelijke vacatures bij de politie wordt Matchd ingeschakeld. En ook voor de brandweer en de GGD verzorgt Matchd de invulling van vaste en tijdelijke vacatures. Houd onze website daarom goed in de gaten voor nieuwe vacatures!

Politie, Brandweer en GGD vacatures

Communicatieadviseur programma Open op Orde

De senior communicatieadviseur neemt het voortouw in het ontwikkelen van de communicatiestratie voor het programma Open op Orde (zie ook internetsite RDDI). De communicatiestrategie wordt uitgewerkt in plannen en acties die zowel programma-breed zijn binnen het programma.

32 uur per week
Nieuwegein

Projectondersteuner Politie

Jij bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van het programmamanagement door het monitoren van de resultaten en financien en onder andere het plannen van afspraken en reserveren van vergaderlocaties.

36 uur per week
Utrecht

Recruiter Externe Inhuur

Als Recruiter Externe Inhuur verzorg je het inhuren van een breed scala aan gespecialiseerd extern personeel en (interim) managementfuncties. Dit doet je via het Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) vanaf schaal 10 en hoger (tot en met schaal 9 maken wij gebruik van een uitzendmantel).

36 uur per week
Rotterdam