Handhaving & toezicht vacatures

Bekijk onze handhaving en toezicht vacatures 

Werken binnen handhaving en toezicht betekent het bewaken van de veiligheid en openbare orde. Meestal wordt je als handhaver toezicht en veiligheid ingeschakeld door provincies en gemeenten op verschillende terreinen. Zaken als geluidsoverlast, parkeerovertredingen en het geven van boetes behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Matchd heeft diverse handhaving en toezicht vacatures en vertelt graag meer over het werken in een dergelijke functie.  

Wat valt er onder handhaving en toezicht? 

De overheid heeft als verantwoordelijkheid dat iedereen zich aan de regels houdt. Dit kunnen wetten zijn op het gebied van bouwen zoals de WABO, asbestsanering, omgevingsvergunningen, of milieuvergunningen. Maar ook horecavergunningen, evenementen en parkeren zijn zaken waar gehandhaafd moet worden.  

Naast dat er gehandhaafd wordt zijn er ook toezichthouders. Zij controleren vooral of alles volgens de afgegeven vergunning verloopt en adviseren tijdens de bouw of een evenement over de geldende regels en richtlijnen. Indien noodzakelijk kunnen ze ook handhavend optreden of een handhaver inschakelen. 

Diverse functies en specialiteiten  

Elke handhaver, toezichthouder of vergunningverlener heeft daarom zijn of haar eigen specialiteit en kennisgebied. Ook zijn er veel juridische functies binnen dit vakgebied. Zij houden zich vooral bezig met vergunningen, bezwaarschriften en de beleidsmatige kant. 

Solliciteer op een van de handhaving en toezicht vacatures 

Matchd heeft diverse handhaving en toezicht vacatures. Ambieer jij een toekomst binnen handhaving en toezicht? Bekijk dan eens onze vacatures en solliciteer direct