Archief en DIV vacatures

Bekijk online onze Archief & DIV vacatures 

Door de digitalisering en toenemende behoefte aan informatie, zijn er diverse archief en DIV vacatures beschikbaar. Wil jij ook een bijdrage leveren aan de informatievoorziening van een overheidsinstelling? Neem dan een kijkje bij de archief en DIV vacatures van Matchd. Graag helpen we jou aan een nieuwe carriere binnen de Archief – en Digitale Informatie Voorziening! 

Archief en DIV: het belang van goede informatievoorzieningen 

Bij een overheidsinstelling komt hele veel informatie binnen welke goed gedocumenteerd en bewaard moet worden. Deze informatie komt zowel op papier als digitaal binnen. Een goed georganiseerd systeem is daarom erg belangrijk om de informatievoorziening en het archief bruikbaar te houden. Voor de functie van DIV- en archiefmedewerker zijn daarom speciale opleidingen.  

Opleidingen voor archief en digitale informatievoorziening 

SOD-I is dé basiscursus voor DIV'ers, medewerkers informatiebeheer en medewerkers informatiedienstverlening. Met deze korte cursus kom je in het bezit van de basisvaardigheden met betrekking tot digitale informatievoorziening en archivering. SOD-II is het vervolg hierop. Deze 2-jarige opleiding is gericht op tactisch/ strategisch niveau in de digitale informatiehuishouding. 

Zaakgericht Werken 

Als verdieping kan je ervoor kiezen om je te specialiseren in Zaakgericht Werken. Binnen de overheid is het concept Zaakgericht werken vooral voor gebruik binnen een organisatie in combinatie met dienstverlening aan burgers en bedrijven. Zaakgericht werken is een procesgeoriënteerde manier van werken. Dit in tegenstelling tot een documentgeoriëntieerde manier van werken waarvan in overheidsorganisaties vaak sprake was voor de invoering van Zaakgericht werken. Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat Zaakgericht werken samen gaat met digitaal werken en digitale bij de zaak horende informatie. 

Solliciteer snel op een van de archief – DIV vacatures bij de overheid 

Ben je benieuwd naar onze archief – en DIV vacatures? Bekijk dan het overzicht en solliciteer direct op een van onze openstaande functies.