Vacature functionaris Gegevensbescherming (vervuld)

Utrecht
15-11-2021 tot 13-11-2022
optie op verlenging
40 uur per week
sluit per 06-10-2021 12:00

De functie

Functieomschrijving
Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) zet je de AVG op de agenda en creëer je bewustwording onder medewerkers. Dankzij jou worden de kaders, richtlijnen, methoden en tools op het gebied van de AVG hanteerbaar, zowel voor de dagelijkse operatie als in projecten. Vanzelfsprekend volg je ontwikkelingen en de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied. Bovendien ben je op de hoogte van mogelijke risico’s voor de provincie. Je informeert, stimuleert en adviseert de organisatie en hebt toegang tot alle informatie die betrekking heeft op de verwerking en beveiliging van persoonsgegevens. Je onderhoudt contact met de Autoriteit Persoonsgegevens, bent het ‘geweten’ van de organisatie ten aanzien van de bescherming van persoonsgegevens en je rapporteert onafhankelijk aan de algemeen directeur en Gedeputeerde Staten. Ook coördineer je de reacties op calamiteiten zoals (ernstige) issues op het gebied van privacy-incidenten. Tenslotte krijg je de kans om vanuit je juridische expertise een belangrijke bijdrage te leveren aan de versterking van compliance op andere gebieden waar de eisen voor de provincie door wet- en regelgeving of ketenafspraken toenemen. Kortom, een uitdagende, zelfstandige rol met veel leuke veranderinitiatieven, waardoor geen dag hetzelfde is.

De FG spart met de concern controller, de concern adviseur I-control en rapporteert aan de algemeen directeur en Gedeputeerde Staten.

Als FG ben je succesvol door onder meer:
Beleid en Management

  • het geven van adviezen en aanwijzingen aan de Privacy Officers en het ondersteunen van hen bij de uitvoering van hun taken
  • het toezicht houden op concern brede projecten m.b.t. AVG
  • het volgen van nieuwe ontwikkelingen, ketenafspraken en wet- en regelgeving op het gebied de AVG en andere waar compliance bijzondere aandacht vraagt
  • de provincie te vertegenwoordigen in externe gremia

Control en Advies

  • toezicht te houden op de inrichting en werking van de organisatie m.b.t. de bescherming van persoonsgegevens conform de AVG
  • het plannen en uitvoeren van onderzoeken (toetsen in hoeverre de organisatie het privacy beleid adequaat heeft vormgegeven, geïmplementeerd en nageleefd, inclusief audits) op het gebied van bescherming van persoonsgegevens en het verzorgen van status- en voortgangsrapportages

Advies en Rapportage

  • uitvoering te (laten) geven aan risicoanalyses m.b.t. persoonsgegevens
  • onafhankelijk te rapporteren en adviseren, gevraagd en ongevraagd, aan het verantwoordelijk (lijn)management, m.n. de algemeen directeur en het bestuur over het voldoen aan de AVG

Communicatie en voorlichting

  • advies te geven over en bij te dragen aan (instrumenten voor) voorlichting en trainingen
  • contact te onderhouden en samen te werken op strategisch niveau inzake de AVG met de Chief Information Security Officer (CISO), Security Officer (SO) en de Privacy Officer (PO) in de lijnorganisatie
  • in verbinding te zijn met het juridische netwerk van de provincie

Bedrijfsinformatie
De eenheid Concern Control (CCO) is een kleine eenheid van zelfstandig functionerende professionals. Wij stimuleren, vanuit een onafhankelijke positie, het continue proces van kwaliteitsverbetering van alle werkprocessen en ketens gericht op een effectieve, efficiënte en rechtmatige doelrealisatie. Wij zijn partner in control. Wij richten ons op de sturing van de organisatiedoelen (governance), het beheersen van risico’s (risicomanagement) en de naleving van wet- en regelgeving (compliance).

Context
De provincie Utrecht verwerkt persoonsgegevens bij de uitvoering van haar provinciale taken en voor de bedrijfsvoering. De AVG stelt hoge eisen aan de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens door de provincie. We zoeken een functionaris gegevensbescherming die vanuit CCO toezicht houdt op de zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens en bijdraagt aan AVG-proof denken en handelen in de organisatie en in samenwerkingsverbanden met ketenpartners.

Functie eisen

  • Een afgeronde juridische WO-opleiding;
  • In de afgelopen 2 jaar, minimaal 6 maanden gewerkt als  functionaris gegevensbescherming binnen de overheid, ziekenhuis, onderwijsinstelling of grote organisatie met een maatschappelijke doelstelling;
  • In de afgelopen 5 jaar, minimaal 1 jaar ervaring met strategische advisering voor de onderwerpen AVG, informatiebeveiliging & privacy aan het topmanagement;

Over Matchd

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.

U kunt ons ook telefonisch bereiken via 033 - 204 8 204

Deze vacature is vervuld

Wil je een melding krijgen wanneer een soortgelijke vacature beschikbaar komt?

Vacaturealert aanmaken

Was jij de perfecte kandidaat voor deze vacature?

Open solliciteren Soortgelijke vacatures

Print deze pagina

Print

Samenvatting

Utrecht

Vacature functionaris Gegevensbescherming (vervuld)

15-11-2021 tot 13-11-2022
optie op verlenging
40 uur per week
sluit per 06-10-2021 12:00

Had jij interesse in deze vacature? Loop hem de volgende keer niet mis!

{{-- --}}

Om bepaalde functionaliteiten zoals het onderzoeken van uw gedrag op onze website aan te bieden gebruiken wij analytische en tracking cookies op onze website. Omdat we uw privacy belangrijk vinden, vragen we u de tracking cookies te accepteren. Wilt u eerst meer informatie over onze Cookie-policy, klik dan op ‘Meer informatie’.


Meer informatie