Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld

Vorige week deed ik (Heidi, recruiter bij Matchd) een aanbieding bij een opdrachtgever waarvan ik bijna zeker wist dat deze kandidaat (Kees) de opdracht gegund zou krijgen.

De kennis en ervaring van Kees sloten zo goed aan bij het gevraagde profiel dat ik heel zeker was van deze zaak. Ik heb zelfs in mijn enthousiasme tegen mijn collega's gezegd dat ik mijn schoen op zou eten als hij de opdracht hem niet gegund zou worden.

Dit soort beloftes worden op het kantoor van Matchd altijd goed onthouden maar ik had geluk: Kees mocht bij de opdrachtgever op gesprek. De eerste stap was gezet!

Het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden en werd door de opdrachtgever én door Kees als positief ervaren. Toen de terugkoppeling kwam, bleek het helaas een nipte overwinning voor een andere partij te zijn. Dit betekende voor mij een taaie lap leer. Of toch niet?

Verrassing per post

Zojuist kwam de postbezorger een pakketje brengen. Het pakketje bleek aan mij geadresseerd te zijn en verbaast opende ik het pakketje. De radartjes in mijn hoofd liepen op volle toeren. Ik had mijn jubileum al gevierd, had niets besteld en was niet jarig. Wat kon er in dit pakketje zitten en waar had ik dit aan verdiend?

Tot mijn verrassing vond ik in het pakketje een schoen. Niet zomaar een schoen maar een schoen van chocolade. Onmiddellijk wist ik dat het mij door iemand wel heel makkelijk was gemaakt mijn schoen op te eten!

Belofte maakt schuld

Collega Eric had Kees geïnformeerd over mijn belofte. Gezamenlijk hadden ze hier over gegrapt en kwamen ze op het idee van de chocoladeschoen. Dat goed en persoonlijk contact met een kandidaat een flink voordeel is, werd in mijn geval vandaag extra beloond. Bedankt Kees, voor het prettige contact én voor het zorgen dat ik mij heel gemakkelijk (en smakelijk!) aan mijn belofte kon houden. Belofte maakt tenslotte schuld!

De volgende belofte heb ik overigens al aan Kees gemaakt; Matchd blijft actief zoeken voor een passende opdracht voor deze fantastische kandidaat. Zoekt u een ervaren adviseur op het gebied van documentair informatiebeheer met veel overheidservaring en humor? Neem dan direct contact op!

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Matchd voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze vacatures.
Neem contact op Maak vacaturealert aan Naar alle vacatures Open solliciteren

Interessant voor een bekende? Deel dit bericht!